Elzbieta Wojnowska (zangeres):

Toen ik voor de eerste maal aan FAMA deelnam, in 1973, was Max al de koning van het festival. Een avond zonder hem, was een avond zonder belang.

Wojciech Belon (zanger):

Voor ik hem leerde kennen, had ik al veel over hem gehoord. Hij was (niet alleen voor mij) een mythische figuur. Zijn vitaliteit, zijn waanzinnige maar tegelijk ook schitterende ideeën, zijn speciale manier van zijn maakte van hem een legende.

Jan Wolek (schrijver, dichter):

Op FAMA was hij een animator, poëet, scenograaf, regisseur, happener...een buitengewone man. Maar niemand was er ooit opgekomen dat Max op de eerste plaats schilder is, één met klasse.'Een legende.

STICHTING VERANNEMAN 10.05.1977

Max (Maksymilian Szoc) werd geboren in Polen op 8 april 1937. Zijn artistieke roeping openbaart zich reeds op jeugdige leeftijd. Op aandringen van zijn vader echter studeert hij polytechniek, architectuur en geneeskunde. Nauw contakt met de kunst zal zijn verdere richting bepalen. Aangetrokken door toneel en schilderkunst, sticht hij de Miniatuur Studio te Szczecin, een pantomime-theater waar hij verschillende experimenten in het domein van het picturaal theater uitwerkt.

WIE IS WIE IN VLAANDEREN 1980

Szoc Maksymilian. Schuilnaam: Max, Kunstschilder. °Jaroslaw (Polen), 08.04.1937. Gehuwd met Gorska Zofia. Opleiding: Licentiaat in de kunstwetenschappen en Magister in de restauratiewetenschappen en technieken, faculteit schone kunsten, universiteit Mikolaj Kopernik te Torun 1964. Loopbaan: van 1964 tot 1968 Afdelingshoofd van sectie middeleeuwse kunst van het Nationaal Museum in Szczecin, van 1968 tot 1975 Leider van theater in Szczecin; 15 maal Laureaat van het Internationaal Theaterfestival, onder meer te Ankara, Wroclaw, Parma; Vanaf 1977 in Belgïe als politieke vluchteling. Tentoonstellingen in Stedelijke Tentoonstellingszaal te Leuven, Stichting Veranneman, La Rose Traversée te Brussel.